Akciós ajánlataink

    Nem található csomagajánlat!(1)

Programajánló

Önfeledt családi nyaralás a Párkányi Vadas Thermal víziparkban, kisvonatos és hajós kirándulással szeptemberig!

Részletek

Látnivalók 

Termálfürdő (www.vadas.sk) 

A termálfürdő közkedvelt célpontja a hazai és a környező országok turistáinak.Termálvize a város alatt található vulkanikus rétegből ered. Meglálható itt 7 kinti medence: hullámmedence, úszómedence, relax medence, Csillagmedence, masszázsmedence, 2 gyerekmedence, fedett uszoda és egy jacuzzi-jellegű ülőmedence, ami a teljes ellazulást biztosítja.
A fürdő területén még számos egyéb sportolási és szórakozási lehetőség található, úgymint különféle csúszdák, gyermekjátszótér, minigolf, teniszpályák, strandlabda, asztalitenisz, lovaglási lehetőség, horgászat, vízibiciklizés, gokartpálya és különféle étkezési lehetőségeket kínáló büfék sora.

Párkány

Párkány város, Dél-Szlovákia ismert turisztikai központja, a Duna bal partján, közvetlen a Magyar határ mellett terül el. Mivel Szlovákia legdélebben fekvő települése, az ország legmelegebb része is. Termálfürdője vulkanikus forrásból eredő 42.5 fokos vize, valamint a szomszédos város - Esztergom - hatalmas bazilikájával a Duna bal partján, jelentős turistacsalogatók.

A város két múzeummal is büszkélkedhet: a városi múzeummal és a Parkan múzeummal. Továbbá a 3D-s digitális mozi és a város külső részén megtalálható Bowling Club szintén izgalmas időtöltési lehetőséget kínál.
A nemrég újjáépült sétálóutca a szökőkutakkal és teraszos kisvendéglőkkel, cukrászdákkal kellemes kikapcsolódást nyújt az idelátogatók számára.
Pár száz méterre a sétálóutcától pedig a Duna korzó fogadja páratlan panorámájával a turistákat.
A Dunán átívelő Mária-Valéria hídon átkelve pedig már Esztergomba, Magyarország történelmi városába érkezhetnek.

Párkány környéke 

A város környéke számos lehetőséget kínál az idelátogatók számára.
A Duna és a Garam torkolata és a környező tavak ideális helyet biztosítanak a sporthalászok és a vízisportok kedvelőinek. A kovácspataki dombok védett területe csodálatos célpontja lehet a kerékpár-és gyalogtúrázóknak.
Az esztergomi műemlékek-múzeumok, a székesegyház, a vár romjai és a közeli fennséges visegrádi fellegvár évente több száz helyi és külföldi turistát vonz.

Végül meg kell említeni, hogy Magyarország fővárosa - Budapest- a városunktól csak 50 km-re található, és szintén vonzó célpontja lehet a napi kirándulásoknak. A közeli települések is nyújtanak látnivalót, mint a 12. században épült bényi körtemplom vagy a bélai kastély ill. az ipolyszalkai tájház.